27 september t/m 20 oktober 2005

Route Zuid-Afrika 2005
Afrika trekt ons steeds meer aan. In het bijzonder de dierenwereld van Afrika vinden we fascinerend. Zuid-Afrika heeft de beste mogelijkheden voor safari. Voor elk wat wils. Of je nu met een eigen auto wil of met een gids, of je super-de-luxe wil of in een trekkerstentje, en of je ontwikkeld gebied in wil of juist onderontwikkeld, het is allemaal in Zuid-Afrika te vinden.
Dit jaar hebben we voor het eerst alles vooraf geboekt. (Dat had zijn voordelen maar de volgende keer gaan we op zijn minst gedeeltelijk weer op de bonnefooi.) We zijn begonnen in Lesheba Wilderness. Vervolgens zes nachten naar de bushveld camps in het Krugerpark. Na Swaziland bezoeken we een aantal van de KZN-Wildlife bestemmingen: Mkhuze, Cape Vidal, iMfolozi, Giant's Castle en Ithala.
Als echte wildlife enthousiasten hebben we een aantal diersoorten hoog op ons verlanglijstje staan. Zeldzame, bedreigde diersoorten, daarom staan ze zo hoog op ons verlanglijstje. En dit jaar zagen we ze: wilde honden en zwarte neushoorns. Geweldig!
Onze Big Five is een andere als de gebruikelijke. Onze Big Five zijn: leeuw, luipaard, cheeta, wilde hond en zwarte neushoorn. Deze vakantie is het net niet gelukt om ze alle vijf te zien. Maar de cheeta zagen we vorig jaar. Wij hebben nu dus in twee vakanties onze persoonlijk (zeldzame) Big Five gezien. En in deze vakantie dus zelfs vier van de vijf. Dit hadden we nooit kunnen denken.
En verder zagen we nog meer zeldzame dieren zoals sabelantilopen, samango-apen en een suni. Het was echt een droomreis op dierengebied.

Naar ons reisverslag

Bijbehorende foto's