Zuid-Afrika links

Bekijk de beroemdste wildlife-video op YouTube: The Battle At Kruger


Reizen en vervoer

Swiss Een heel prettige luchtvaartmaatschappij, met voor economy-begrippen goede stoelen, een goede service en niet duur
Sunny Cars Via Nederland een auto huren zonder de zgn. "kleine lettertjes" en zonder eigen risico. Toch haalde men achteraf, in eerste instantie zelfs ruim meer dan de feitelijke reparatiekosten(!) van onze creditcard, voor een kapot achterlicht. Na een paar weken over en weer emailen en de reparatiefactuur opvragen kregen we een gedeelte weer terug maar lang niet alles. Nergens in de voorwaarden rept men ervan dat kapotte achterlichten, nota bene van kunststof, ook onder "glasschade" vallen en dus niet verzekerd zouden zijn. Hoezo geen kleine lettertjes en geen eigen risico?

Onze accommodaties

Lesheba Wilderness Zo mooi vind je ze zelden. Wij zaten in Hamasha camp, gewoon het paradijs op aarde. Je verblijft hier echt helemaal alleen tussen de dieren.
Krugerpark, Sirheni Bushveld Camp Wij geven de voorkeur aan bushveld camps in het Krugerpark. Ze hebben meer privacy, zijn kleiner en hebben geen faciliteiten. Sirheni heeft een wildrijke rivier "voor de deur".
Krugerpark, Talamati Bushveld Camp Wij geven de voorkeur aan bushveld camps in het Krugerpark. Ze hebben meer privacy, zijn kleiner en hebben geen faciliteiten. Talamati heeft een wildrijke verlichte waterplaats met schuilhut. In de droge tijd hoef je het kamp niet eens uit om veel wild te zien.
Krugerpark, Biyamiti Bushveld Camp Wij geven de voorkeur aan bushveld camps in het Krugerpark. Ze hebben meer privacy, zijn kleiner en hebben geen faciliteiten. Biyamiti ligt aan een vaak droge rivier en is het minst wildrijk wat het kamp zelf betreft. (De omgeving is een ander verhaal.)
Mantenga Lodge Viel wat tegen, niet echt gezellig of knus. Ook voor grote groepen. Maar we raden het ook niet af. De hele Ezulwini Valley heeft voor ons teveel een "jolige backpackers" atmosfeer. Maar daar kun je in de Mantenga lodge weer wel aan onstappen.
Mkhuze, Mantuma Camp De bungalows zijn heel erg aftands en hadden gisteren al dringend opgeknapt moeten worden. Niet veel privacy in het kamp. Pluspunt zijn de enorme hoeveelheid nyala's die tot op het terras komen. Je kunt in Mantuma drie maal per dag een afhaalmaaltijd halen bij een soort snackbar.
Cape Vidal Camp Best grote blokhutten in de bossen, maar te klein voor het maximum aantal personen. Direct aan het strand (van de koude oceaan). Wij hadden de pech dat er een (in Zuid-Afrika) bekend rugbyteam was neergestreken dat de hele dag en nacht heel luidruchtig dronken was. En niemand die iets deed aan de overlast van deze beroemdheden. Voor ons dus vooral slechte herinneringen waardoor onze vertekende mening het kamp misschien geen recht doet.
iMfolozi, Mpila Safari Camp Een van onze favoriete kampen. Privacy en gehorigheid hadden beter gekund maar de tenten zijn heerlijk groot. Ze geven het "echte" safarigevoel. Bezoek van hyena's en ander wild is mogelijk. Bij ons hebben de apen in de gootsteen en in de slaapkamer gepoept.
Je kunt nauwelijks levensmiddelen kopen in iMfolozi, en er is ook geen restaurant, dus vooraf alles meenemen.
Giant's Castle Camp Zeer mooie luxe accommodatie. Er is zelfs een open haard. Het kamp zelf is mooi opgebouwd in een terrassentuin. Ook hier, zoals overigens bijna overal in de wildparken, niet zoveel privacy. Van een huis "met view" valt het uitzicht in een aantal gevallen wel erg tegen cq is er niet.
Ithala, Thalu Bushcamp Een van onze favoriete kampen. Je moet houden van totale afzondering in de bush maar dan is het hier fantastisch. De halfopen douche en toilet liggen een stukje lopen van het huis. Dus voor 's nachts is een po wel handig. Bij ons was een bushbaby een vast bezoeker van de keuken en stond er op een ochtend een giraf in de tuin.
Je kunt nauwelijks levensmiddelen kopen in Ithala. Er is wel een restaurant maar voor het diner kun je daar vanuit Thalu Bush Camp geen gebruik van maken, omdat je niet in het donker mag rijden.

Accommodaties boeken

Hip Holidays Hier hebben wij goede ervaringen mee. Een goede service.
SafariNow Hier hebben wij ook goede ervaringen mee
Sa-Venues  
Rooms for Africa  

Reisinformatie

Southafrica.net Verkeersbureau Zuid-Afrika
Zuid-Afrika.nl Toeristeninformatie Zuid-Afrika
South Africa Online Travel Guide Toeristeninformatie Zuid-Afrika
Southern Africa Places Toeristeninformatie Zuidelijk Afrika
Go2Africa Toeristeninformatie Afrika
Mpumalanga Toeristeninformatie over de provincie Mpumalanga
Kwazulu Natal Toeristeninformatie over de provincie Kwazulu Natal
Limpopo Toeristeninformatie over de provincie Limpopo
Lonely Planet Thorn Tree Africa Hét forum voor reizigers

Diversen

Webcam Nkhoro TIP! Webcam van de Nkhoro Bush Lodge in Sabi Sands. Tot op heden de enige echte live webcam met geluid in een Afrikaans wildreservaat. Er is heel veel wild (en soms lodgegasten) te zien én te horen, zelfs een live "leeuwen-kill" op 1e kerstdag 2006!
GameReserve.com Mooie website over wildreservaten in Afrika
Living Edens Website van een serie televisiedocumentaires over de mooiste wildreservaten in de wereld.
SANParks Nationale Parken Zuid-Afrika
KZN Wildlife Natuurparken in Kwazulu Natal
Fair Tourism Eerlijk toerisme in Zuid-Afrika
Space for Elephants Stichting tot behoud van leefgebieden voor olifanten
Africam Webcams in (voornamelijk) Zuid-Afrika
Webcams Krugerpark Webcams bij Orpen en Satara
Reisverhalen.net Reisverhalen van over de hele wereld
Safariparken.com Site in aanbouw over safariparken in Afrika
SA Yellow Gouden Gids Zuid-Afrika
The Phonebook Telefoongids Zuid-Afrika

Portals

SafariStart.nl Nederlandse Portal
Zuid-Afrika.pagina.nl Nederlandse Portal
Safari.pagina.nl Nederlandse Portal
Krugerpark.pagina.nl Nederlandse Portal
Swaziland.pagina.nl Nederlandse Portal
KwazuluNatal.pagina.nl Nederlandse Portal
reisverhalen-afrika.2link Belgische Portal
afrika.2link.be Belgische Portal
Zuid-Afrika.Startkabel Nederlandse Portal
Swaziland.startkabel Nederlandse Portal
Safari.startkabel Nederlandse Portal
Krugerpark.startkabel Nederlandse Portal
Ananzi Webdirectory Zuid-Afrika

Algemene links

Algemenere links met betrekking tot reizen kun je vinden door in het linkermenu te klikken of door deze link te volgen: Algemene links