Zuid-Afrika links

Bekijk de beroemdste wildlife-video op YouTube: The Battle At Kruger


Reizen en vervoer

South African Airways Ook in Economy heeft iedereen een eigen videoschermpje. Helaas deed die van mij het niet. Zoals elders is het ook hier niet bepaald ruim in Economy. Wij vonden de service en klantvriendelijkheid onder het gemiddelde.
Travel Trend Wij boekten in het verleden altijd de vlucht, autohuur en de eerste overnachting bij een reisorganisatie. Dat was toen altijd het voordeligst. In 2004 boekten we bij Travel Trend.
(De laatste jaren boeken we altijd alles los via internet. Deels omdat het goedkoper is en deels omdat we steeds vaker iets zoeken dat niet standaard is en dus niet via reisorganisaties wordt aangeboden.)

Onze accommodaties

Casa do Sol Mooie accommodatie in een prachtige tuin, lekker eten. Het wildpark rondom het hotel klinkt veelbelovend. Maar toen wij er waren was het slecht weer en zagen we niet veel wild, dus moeilijk te beoordelen.
Krugerpark, Shimuwini Bushveld Camp Wij geven de voorkeur aan bushveld camps in het Krugerpark. Ze hebben meer privacy, zijn kleiner en hebben geen faciliteiten. Shimuwini heeft een rivier met nijlpaarden voor de huisjes. Maar in de omgeving zagen wij niet zoveel wild.
Krugerpark, Olifants Camp Camp Wij houden minder van de grote drukke hoofdkampen. Wij vinden hier veel te weinig privacy. Wel hebben ze een winkel, restaurant, etc. Maar Olifants is wel schitterend gelegen. En de meerprijs voor een huisje met uitzicht is zeker de moeite waard en zeer aan te raden. Van alle hoofdkampen waar wij geweest zijn is Olifants onze favoriet.
Krugerpark, Satara Camp Wij houden minder van de grote drukke hoofdkampen. Wij vinden hier veel te weinig privacy. Wel hebben ze een winkel, restaurant, etc. Satara is het drukste kamp maar door de indeling merk je dat niet zo.
Krugerpark, Skukuza Camp Wij houden minder van de grote drukke hoofdkampen. Wij vinden hier veel te weinig privacy. Wel hebben ze een winkel, restaurant, etc. Skukuza is het hoofdkamp en dus heel erg druk. Maar het heeft wel de meeste keuze in de winkel. Dit is de enige kampwinkel in het Krugerpark die wij kennen (misschien op Berg en Dal na) waar echt wat fatsoenlijks te krijgen is. Dus sla je slag als je in de buurt komt.
Krugerpark, Lower Sabie Camp Wij houden minder van de grote drukke hoofdkampen. Wij vinden hier veel te weinig privacy. Wel hebben ze een winkel, restaurant, etc. In Lower Sabie waren de bungalows erg oud en vervallen, en in 2004 al heel erg aan renovatie toe. We hebben gelezen dat dit begin 2007 ook gaat starten in een langdurig project. De safaritenten zagen er wel erg leuk uit en lagen prachtig aan de rivier. Maar ook deze schijnen vernieuwd te worden naar wensen van de gasten. We hebben er zelf echter niet in gelogeerd. (De safaritenten in de parken van Kwazulu Natal zijn echter groter, en naar onze mening ook mooier. Dus wie weet gaan ze hier dezelfde bouwen.)
Krugerpark, Biyamiti Bushveld Camp Wij geven de voorkeur aan bushveld camps in het Krugerpark. Ze hebben meer privacy, zijn kleiner en hebben geen faciliteiten. Biyamiti ligt aan een vaak droge rivier en is van alle bushveld camps het minst wildrijk wat het kamp zelf betreft. (De omgeving is een heel ander verhaal.)
White Elephant Bush Camp Een van de goedkopere lodges in een privé wildpark. Wij hadden de honeymoonsuite met eigen buitenbad in de bush. Men heeft hier niet alle spectaculaire dieren die de aan Kruger grenzende parken wel hebben. Maar bij White Elpehant willen ze je leren om je over te geven aan de atmosfeer en het tempo van Afrika waardoor je eindelijk eens relaxed tussen al dat gamedriven door. De bediening, de sfeer, de accommodaties, de activiteiten, het is allemaal geweldig. Zeer aan te raden dus.
iMfolozi, Mpila Safari Camp Een van onze favoriete kampen. Privacy en gehorigheid hadden beter gekund maar de tenten zijn heerlijk groot. Ze geven het "echte" safarigevoel. Bezoek van hyena's en ander wild is mogelijk. Bij ons hebben de apen in de gootsteen en de slaapkamer gepoept.
Je kunt nauwelijks levensmiddelen kopen in iMfolozi, en er is ook geen restaurant, dus vooraf alles meenemen.
Ithala, Thalu Bushcamp Een van onze favoriete kampen. Je moet houden van totale afzondering in de bush maar dan is het hier fantastisch. De halfopen douche en toilet liggen een stukje lopen van het huis. Dus voor 's nachts is een po wel handig. Bij ons was een bushbaby een vast bezoeker van de keuken en stond er op een ochtend een giraf in de tuin.
Je kunt nauwelijks levensmiddelen kopen in Ithala. Er is wel een restaurant maar voor het diner kun je daar vanuit Thalu Bush Camp geen gebruik van maken, omdat je niet in het donker mag rijden.

Accommodaties boeken

Hip Holidays Hier hebben wij goede ervaringen mee. Een goede service.
SafariNow Hier hebben wij ook goede ervaringen mee
Sa-Venues  
Rooms for Africa  

Reisinformatie

Southafrica.net Verkeersbureau Zuid-Afrika
Zuid-Afrika.nl Toeristeninformatie Zuid-Afrika
South Africa Online Travel Guide Toeristeninformatie Zuid-Afrika
Southern Africa Places Toeristeninformatie Zuidelijk Afrika
Go2Africa Toeristeninformatie Afrika
Mpumalanga Toeristeninformatie over de provincie Mpumalanga
Kwazulu Natal Toeristeninformatie over de provincie Kwazulu Natal
Lonely Planet Thorn Tree Africa Hét forum voor reizigers

Diversen

Webcam Nkhoro TIP! Webcam van de Nkhoro Bush Lodge in Sabi Sands. Tot op heden de enige echte live webcam met geluid in een Afrikaans wildreservaat. Er is heel veel wild (en soms lodgegasten) te zien én te horen, zelfs een live "leeuwen-kill" op 1e kerstdag 2006!
GameReserve.com Mooie website over wildreservaten in Afrika
Living Edens Website van een serie televisiedocumentaires over de mooiste wildreservaten in de wereld.
SANParks Nationale Parken Zuid-Afrika
KZN Wildlife Natuurparken in Kwazulu Natal
Fair Tourism Eerlijk toerisme in Zuid-Afrika
Space for Elephants Stichting tot behoud van leefgebieden voor olifanten
Africam Webcams in (voornamelijk) Zuid-Afrika
Webcams Krugerpark Webcams bij Orpen en Satara
Reisverhalen.net Reisverhalen van over de hele wereld
Safariparken.com Site in aanbouw over safariparken in Afrika
SA Yellow Gouden Gids Zuid-Afrika
The Phonebook Telefoongids Zuid-Afrika

Portals

SafariStart.nl Nederlandse Portal
Zuid-Afrika.pagina.nl Nederlandse Portal
Safari.pagina.nl Nederlandse Portal
Krugerpark.pagina.nl Nederlandse Portal
Swaziland.pagina.nl Nederlandse Portal
KwazuluNatal.pagina.nl Nederlandse Portal
reisverhalen-afrika.2link Belgische Portal
afrika.2link.be Belgische Portal
Zuid-Afrika.Startkabel Nederlandse Portal
Swaziland.startkabel Nederlandse Portal
Safari.startkabel Nederlandse Portal
Krugerpark.startkabel Nederlandse Portal
Ananzi Portal Zuid-Afrika

Algemene links

Algemenere links met betrekking tot reizen kun je vinden door in het linkermenu te klikken of door deze link te volgen: Algemene links