GARNET GHOST TOWN
30 september

Na Yellowstone rest ons nog een 2000 km lange weg terug naar het vliegveld van Vancouver. Er is nauwelijks tijd om onderweg iets te ondernemen en we hebben er ook niet veel zin meer in. De herinneringen aan Yellowstone zijn nog te mooi.

Maar het is altijd een wens van ons geweest om nog wat spookstadjes van het oude wilde westen te bezoeken. In Montana wemelt het daarvan dus zoeken we er eentje uit die op onze route ligt.
Het wordt Garnet Ghost Town, een verlaten goudmijn-stadje. Via een erg slechte weg bereiken we het spookstadje. Helaas is het gesloten waardoor we de mooiste huizen niet in kunnen. Wel kunnen we bij een aantal door de ramen gluren. Gelukkig is er nog wel een foldertje met uitleg te krijgen waardoor we toch iets meer kunnen lezen over de geschiedenis van dit stadje en zijn bewoners. Dat maakt het wel wat levendiger.

Na dit bezoek rijden we in een lange rit naar Vancouver. En daarmee komt een eind aan mooie reis waarin we veel meer beren te zien kregen dan we hadden durven hopen. En daarnaast zijn we weer een aantal mooie natuur-ervaringen rijker.

Bijbehorende foto's