WATERTON & GLACIER NATIONAL PARKS
24 en 25 september

We hebben nog wat tijd over in ons reisschema en dus besluiten we het Waterton Lakes National Park te bezoeken. Ook hier overnachten we maar niet in het park zelf maar er even buiten.

In Waterton is de herfst op zijn hoogtepunt. De kleurenpracht is overweldigend. En we hadden het niet meer verwacht, maar we zien toch nog een zwarte beer. Hij staat langs de kant van bessen te eten. Even gaat hij op zijn achterpoten staan maar vindt dat kennelijk te vermoeiend en gaat er dus maar bij zitten. Echt geen gezicht.

We besluiten om via het Glacier National Park naar Yellowstone te rijden. Eigenlijk heb je meer tijd nodig om van dit park te genieten. Maar zo vanaf de doorgaande weg is het ook erg mooi. En we zien zowaar nog een paar sneeuwgeiten op een rots boven de weg liggen. Helaas waait het veel te hard om er fatsoenlijke foto's van te maken.

Op weg naar Great Falls rijden we nog even langs de Glacier Park Lodge. Volgens het boekje is de lobby, gemaakt van torenhoge bomen erg de moeite waard. Het is inderdaad mooi om eens gezien te hebben.

We overnachten in een vreselijk hotel in Great Falls. In eerste instantie kiezen we een goedkoop motel wat er nog redelijk uit ziet. Maar het is geen hotel dat normaal gesproken wordt bezocht door Nederlanders. Het meisje aan de receptie gaat letterlijk staan dansen als ze hoort dat wij Nederlanders zijn. Ze heeft nog nooit Nederlanders ontmoet en vindt dat geweldig. Maar ze heeft alleen nog kamers met een double bed vrij en ze geeft ons groot gelijk dat wij daar niet in willen liggen. Ze verwijst ons naar een ander goed en goedkoop hotel: het Starlit Motel. Maar laat dat "goed" maar weg. En de eigenaar daarvan is het tegenovergestelde van dit meisje: nors en kortaf. En in de kamer doe ik liever zoveel mogelijk mijn ogen dicht zodat ik niet hoef te zien hoe die eruit ziet. We beginnen toch te begrijpen waarom veel Nederlanders toch steeds kiezen voor de keten-hotels.

Vervolg: Yellowstone National Park

Bijbehorende foto's