BADLANDS VAN ALBERTA
22 en 23 september

We hebben even genoeg van alle bergen, bossen en meren dus rijden we naar de Badlands van Alberta. Ons doel is Drumheller. Een desolaat gat dat leeft van het feit dat in de omgeving een ongelooflijk aantal dinosaurusbotten worden gevonden.
Bij het bezoekerscentrum staat de grootste dinosaurus in de wereld. Eigenlijk is het maar een kitscherig plaatsje. Op elke straathoek staat een nep dinosaurus. De omgeving is wel aardig maar de wandelmogelijkheden vallen ons wat tegen.

De volgende ochtend bezoeken we het Royal Tyrrell Museum. Het is geweldig! Wat een prachtig museum en dat in zo'n gat als Drumheller. We hebben gelezen dat het twee miljoen bezoekers per jaar trekt en dat is niet voor niets. Je loopt door de geschiedenis van de aarde. Het is zo prachtig gemaakt dat we elk voorwerp hebben bekeken en elk bordje hebben gelezen. Dat hebben we nog nooit in een ander museum gedaan. Men kan dan ook putten uit een enorme verzameling fossielen om alles vorm te geven. En in de Dinosaur Hall staan 40 verschillende skeletten opgesteld.

Na ons bezoek wordt het tijd om te kijken waar die skeletten vandaan komen. Veel daarvan zijn opgegraven in het Dinosaur Provincial Park. Het is een prachtig stukje natuur waar je kunt wandelen naar oude opgravingsgebieden. De recente opgravingen zijn alleen met een gids te bekijken. Helaas zijn die excursies in het naseizoen alleen in het weekend en dan moeten we weer weg zijn. We hadden dat erg graag gezien.

Vervolg: Waterton en Glacier

Bijbehorende foto's