22 juli t/m 11 augustus 1997

Route SyriŽ en JordaniŽ

In 1997 wilden we naar SyriŽ en JordaniŽ. We houden van de Arabische cultuur en met name SyriŽ was (en is) nog nauwelijks door toeristen bezocht. We hadden eerst geboekt bij Afriesj maar omdat het minimale aantal deelnemers van 8 niet werd gehaald werden we met nog twee mensen overgeboekt naar Baoabab waardoor daar een groep van 18 ontstond.
Met name SyriŽ is het meest gastvriendelijke land waar we ooit geweest zijn. En ook nog eens bijzonder interessant. Heel veel oude culturen zijn hier ontstaan of hadden er "dependances". JordaniŽ viel daarna eigenlijk iets tegen op een paar prachtige hoogtepunten na.
Nu jaren later verbazen wij ons nog steeds over het beeld dat er over SyriŽ bestaat. Volgens president Bush behoort het tot de "as van het kwaad". En wellicht geldt dit inderdaad voor de politieke kopstukken, dat weten we niet. Maar de gewone mensen, de bevolking in deze regio is zo onwaarschijnlijk vriendelijk. Nog nooit maar dan ook nooit hebben we ons ergens zo prettig gevoeld. Hopelijk worden zij niet de dupe van politiek.

Naar ons reisdagboek