1 oktober t/m 18 oktober 1990

Route Kenia

Onze eerste reis buiten Europa. Via NBBS reizen hadden we alle elementen vooraf los geboekt. Na een paar dagen Nairobi vertrokken we voor een tiendaagse safari in internationaal reisgezelschap.
Deze voerde naar Amboseli, Mount Kenia, Samburu, Lake Nakuru en de Masai Mara. Tenslotte gingen we met de trein op en neer naar Mombassa waar we nog een aantal dagen doorbrachten.
Tijdens de safari kwamen alle natuurfilms tot leven en het was adembenemend. Na al deze dieren in de vrije natuur te hebben gezien hebben we de daaropvolgende zeven jaar geen dierentuin meer bezocht omdat we de aanblik van dieren in kooien wilden vermijden.

Op onze welkomstpagina beschrijven we hoe bij ons de reiskriebels zijn geboren. Jaren later lazen we ons Keniadagboek nog eens door en we stonden er versteld van hoe die ontwikkeling hier al heeft plaatsgevonden.
De eerste dagen zijn geschreven door twee uit de zandgronden getrokken onwetende Nederlandse bleekneusjes, die dachten dat een vakantie in Kenia hetzelfde is als naar Frankrijk gaan met de caravan. En nog geen drie weken later zijn deze twee mensen veranderd in reizigers in de dop met een grote liefde voor de natuur en voor andere culturen.
Voor ons is het wonderbaarlijk hoe dit in die paar dagboekpagina's gaandeweg verandert.

Naar ons reisdagboek